dierenbenodigheden dierenshop dierenvoeding
Home hond en kat Aquarium Aquariumbouwer links
Dierenwinkel Dierenshop online voor alles op gebied van huisdier en boerderij dieren
Share on Facebook Share on Twitter Share via e-mail Print Share on Google Bookmarks

CONTACT ©DIERENWINKEL ONLINESHOP

Petsplace
Medpets
Zooplus dierenshop
aquariumwinkelcichlidenkweker

kweker van Cichliden vissen

Welkom op Fred`s Vissen, ik ben een hobbykweker van diverse vissen.

Ik heb ruim 40 jaar ervaring met vissen en ben al 25 jaar lid van een aquarium vereniging.  Momenteel kweek ik met diverse soorten vissen waaronder cichliden uit het Malawimeer, het Tangajikameer en Victoriameer.

Voor het houden van vissen is het belangrijk dat je de juiste samenstelling van soorten en bezetting in het aquarium kiest. Ik kijk daarbij naar kleur, gedrag en hoe groot de vissen worden. Daarnaast is goed onderhoud van het aquarium vereist, zoals wekelijks water verversen. Graag geef ik u advies over de inrichting van uw aquarium.

Mijn vissen

In mijn aquariums zwemmen ruim 50 verschillende soorten vissen. De meeste van mijn vissen komen uit het Malawimeer. Het Malawimeer bevat een scala aan kleurrijke vissen met bijzondere vormen. Deze vissen combineer ik met andere soorten uit het Tangajikameer. Diverse meervallen en algeneters maken het plaatje compleet. En nemen me veel werk uit handen

U bent van harte welkom om mijn vissen eens van dichtbij te komen bekijken. Tevens kunt u bij mij terecht voor visvoer dat is aangepast op de behoeften van cichliden. Afspraken het liefst in de avonduren, voor 20:00 uur.

Ik ben bereikbaar op (+31) 0613779450
Adres: Jisperveldstraat op nr. 219, postcode 1024 AL.   U  kunt mij ook mailen (klik)
Een bericht achterlaten in het gastenboek kan hierDe viskweek

Bij het kweken van vissen is het uitkiezen van goede ouders het belangrijkste. Het jongbroed mag niet te vroeg worden uitgevangen vanwege de inprenting van benodigde broedzorg. Mijn jonge vis combineer ik met andere soorten in een aquarium met schuilmogelijkheden om het natuurlijk gedrag te stimuleren. Met het gebruik van medicijnen ben ik zeer terughoudend. Natuurlijke selectie zorgt namelijk voor sterke en gezonde vissen.

Mooie en gezonde nakweek vind ik een prima alternatief voor wildvang. Ik ben namelijk geen voorstander van wildvang omdat het meerendeel van de vissen het transport niet overleeft. Daarnaast onttrekken we onnodig dieren uit hun natuurlijke leefmilieu, en dragen deze vissen dikwijls parasieten en ander ziektes met zich mee.

Ik hoop met mijn kweek bij te dragen aan de vermindering van import van wildvang.

Winkel voor aquarium benodigheden en vissen zoals chicliden maar ook planten, aquariumpomp, aquariumverwarming, aquariumverlichting, aquariuminrichting, aquariummedicijn, visvoer, plantenvoeding, visziekten, cichliden, aquariumvissen en meer

Aquarium benodigheden vissen kweker van cichliden en aquarium planten. aquariumpomp of aquariumverwarming aquariumverlichting nodig? Koopje aquariuminrichting aquariummedicijn visvoer en plantenvoeding tegen

 Visziekte bij aquariumvissen ofaquariumbouw bij de aquariumbouwer voor een bijzonder aquarium